понеделник, 24 ноември 2008 г.

Винена нощ.. номер две, или три години по-късно

Харесвам айсбергите, харесвам снеговете поляти с винен цвят, поляти с изветялото вино от снощи.. харесвам как привидно се топят от течността, а всъщност се превръщат в ледове, вишневите ледове на винените кристали..
 Просто е, толкова е просто , кристални решетки, нам какво си, светът около нас, всичко е така просто, та чак е сложно.
  Не мога да чуя думите ти.. какво? Какво казваш? Че ме обичаш?
 Ай стига с глупости.. ще ми се всичко да е семпло, просто, голо, лишено от смисъл, целия свят, целия свят да е напълно безсмислен.
 И слушам ,слушам хиляда песни и всяка със своето посланаие..
 Виж какво намерих, виж! Виж луната, някой ден ще я покорим.
 Никога няма да видя края, винаги ще виждам началото и винаги ще сме заедно?
 Тази песен не ми писва..
 Още съм тук, потънала в червено вино. 
Още съм тук, тази лудата, тази която нахлува в нечий сън.. и му пожелава лека нощ...  Нощта престава да е лека. Виж света.. не ти ли липсва? Такъв какъвто си го направихме, не ти ли липсва такъв, какъвто ни се искаше да остане.. 
А ние още сме силни, още сме виновни пред себе си. Още стоим заедно, още се гледаме през далекогледи.. още целувката ни напомня за нощта. Макар отдавна да е ден, макар отдавна нощите да са минало.
 Всяка песен носи своето послание, всяка откъслечена дума достигнала до същността ми ражда нова дума, ражда ново чвство.. погледи.. Погледни света наоколо...
И Хенсън... ела тук. Искам да дойда при теб - това се пее..
 Искам да надуя колонките, искам да изкрещя от прозореца си песента ти, искам да дойда при теб, искам да спра да те лъжа, искам да спра да греша, искам да спра с това тичане, искам да пратя 100-те хора живеещи в мен по живо по здраво да си търсят половинките и да спрат сда ме раздират. Искам просто да дойда при теб, искам да направим бъдещего, искам бъдещето да направи нас.. Искам да дойда при теб.. искам да ми помогнеш, подай ръка.. няма да я откъсна, ще я прегърта с моята, ще я целуна.. трябва да опитаме.. не бъди така разочарован от миналото.. когато някой тук и сега те очаква, когато някой тук и сега ти подава ръката си, когато някой тук и сега се е обърнал към теб въпреки всичката болка и неприязън към хората.. Искам да ми вярваш, че искам да дойда при теб..
 Пусни ме.. искам да дойда при теб.

4 коментара:

 1. wow! ... разби ме ... прене се ме в ... един свят, който няма край ...

  ОтговорИзтриване
 2. Йоу.. открита съм. Добре дошла в този нов свят!

  ОтговорИзтриване
 3. Много красиво написано. :)

  ОтговорИзтриване
 4. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване